Ne lepődjön meg, ha faggatni kezdi a BKK

2013.12.03. 20:56

December elején kérdőíves kutatásba kezd a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A cél a BKK közleménye szerint az utazóközönség közlekedési szokásainak felmérése, "döntési mechanizmusainak matematikai leképezése".

A tervek szerint az eredményeket felhasználnák a későbbi stratégiai beavatkozások előkészítésekor. Azt ígérik: figyelembe veszik majd az eredményeket, amikor a Modell Tercett - Főmterv Zrt., a TRENECON COWI Kft. és a Közlekedés Kft. – alkotta konzorcium elkészíti a BKK megbízásából Budapest és környéke forgalmi modelljét.

7000 háztartást vonnak be Budapesten és agglomerációjában. A felmérés első üteme december 4. és 13. között lesz, de később januárban és februárban is folytatódik majd.

Rákérdeznek majd például a helyváltoztatás gyakoriságára, az utazási indokokra, a célterületekre, valamint arra is, mi alapján döntik el az emberek, hogy milyen közlekedési eszközzel utaznak. A kérdezőbiztosok közel 15 000 embert, azaz Budapesten belül 5000, az agglomerációban pedig 2000 háztartást keresnek majd fel. A felmérést a BKK az Új Széchenyi Terv keretein belül, uniós forrásokból finanszírozza.

A válaszadás önkéntes, az adatokat név nélkül dolgozzák fel.