no

Újra kamumotorozik a Nádor utcában az OTP

2013.12.03. 11:56 Módosítva: 2013.12.03. 12:25

Hét hónap sem volt elég arra, hogy kompromisszumra jusson az V. kerületi önkormányzat az OTP-vel, és megszűnjön az a „nem elegáns, rossz példa″, hogy az OTP biztonsági őrei kamuparkoló motorokkal foglalják a parkolóhelyet a bank vezetőinek és üzleti partenereinek.

Ilyen sóher lenne a 13 millió ügyféllel büszkélkedő pénzintézet? Talán nem érzik kínosnak, hogy naphosszat motorokat tologatnak? 

– kérdezi a Városszíve blog friss bejegyzésében.

A Városszíve blog 2013. novemberi felvétele
A Városszíve blog 2013. novemberi felvétele

A helyzet megoldását nem tudjuk szankciókkal elősegíteni

 – panaszkodik az önkormányzat.

Hogy volt?

Áprilisban cikksorozatban számoltunk be arról, hogy az OTP biztonsági őrei kamuparkoló motorokkal foglalják a parkolóhelyet az OTP székháza előtt, elfoglalva két-három parkolót is a zsúfolt Nádor utcában. Az ügy addig jutott, hogy az OTP egyeztetéseket kezdeményezett az önkormányzattal, hogy milyen egyéb, továbbra is szabályos, de megfelelőbb megoldások jöhetnek szóba. Nem sokra jutottak.

A kerületi blog szerint azóta is szinte minden hétköznap látni, hogy a bejárathoz közeli helyekre motorokat tolnak, a motorokat pedig egyenruhás, headsetes biztonsági őrök vigyázzák: 

Abszurd helyzet, de legalább két, jó erőben lévő, szigorú arcú fiatalember ma Budapesten azért kapja a fizetését, hogy az OTP-s kocsiknak helyet stoppoló motorokat menedzselje a Nádor utcában.

A blogposzt szerzője szerint az van a háttérben, hogy van, akinek megengedi az önkormányzat, hogy parkolóhelyet béreljen az V. kerületben és van akinek, csak azért sem. Rogán Antal nem állt be a Csányi Sándort a nyilvánosság előtt ekéző kollégái sorába, ő inkább csendben kellemetlenkedik: hiába kérték az OTP-sek, nem adja hivatalosan, jogszerűen bérbe a kérdéses parkolóhelyeket. 

Áprilisi felvétel
Áprilisi felvétel

Önkormányzati ri-poszt:

Az önkormányzat a kommentek között válaszolt a posztra. Eszerint Puskás András alpolgármester 2013. április 30-án íródott levelében jelezte Jakab Gézának (OTP Bankbiztonsági Igazgatóság), hogy az eljárás ugyan nem ütközik jogszabályba, de nem elegáns, rossz példát mutat. Megkérték a bankot, hogy vizsgálja felül az eddigi gyakorlatot. Az önkormányzat szerint a jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy a kerület gazdasági társaságoknak adjon bérbe parkolóhelyeket, írja.

Megjött a válasz az OTP-től is:

Az OTP Bank eddig is, ezután is szabályos gyakorlatot követ a Nádor utcai székháza előtti parkolásban. Az ott parkoló motorok és autók után a parkolási díjat minden esetben megfizeti.

Csak egy a baj: kérkerekű motor után nem kell parkolási díjat fizetni, lásd BKK idei évi szabályösszefoglaló:

A rendelet alapján a személygépkocsi, a három- vagy négykerekű motorkerékpár, a három- vagy négykerekű segédmotoros kerékpár, a személygépkocsival vontatott pót- vagy lakókocsi és a 3500 kilogramm megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó tehergépkocsi esetében 2013. január 1-jétől az alábbi várakozási díjak vannak érvényben.