Még ki se rakták, már kilőtték a Futár-kijelzőt

2013.12.04. 18:07

Nem kellett sokat várni, a napokban betörték az üvegét az első Futár-kijelzőnek Kispesten, a Kossuth téren. Mínusz kétmillió forint.

Fotó: BKV-figyelő
Fotó: BKV-figyelő

A táblát egy hete kapcsolták be. Erős, egy centi vastag üveg védi a vandáloktól, de úgy tűnik, ez sem volt elég. Információink szerint ez volt az első Futár-kijelző, amit tönkretettek. A részletekért megkerestük a BKK-t. 

A BKK kedden este észlelte a rongálást, alig hat nappal az után, hogy a kijelző megkezdte az éles működését. 

A kijelzőt leszerelik és elszállítják, csak ezután tudják pontosan megállapítani a kár mértéket, illetve azt is, hogy a közel 1 centiméter vastagságú üveget milyen eszközzel tudták ilyen mértékben megrongálni. Az előzetes vizsgálat szerint a kijelző üvege, illetve középső LED panelje sérült, de a kár ennél nagyobb is lehet. A sérülés mértékétől függően az anyagi kár a kijelző teljes értékét is elérheti, azaz akár 2 millió forint is lehet.

Minden berendezés fel van szerelve rongálásérzékelővel, mely a nagyobb ütéseket, illetve a törést is érzékeli. A rongálás pontos idejét a kijelző tárolja, amely a berendezés környezetében lévő térfigyelő kamerák felvételeinek kiértékelésekor nagy segítség lehet. A feljelentést megtették.