Kocabontás a volt Dreher-udvarban

2013.12.06. 16:49

Vastag por keseríti a régi Dreher-kazánház környékén élők életét, amióta az ingatlan tulajdonosa bontani kezdte az épületet. Nem locsolják a bontást, így hetek óta vastag por lep mindent a környéken: utakat, kerteket, autókat, a lakást. Nem jó most ott élni, mondta egy forrásunk.

Olvasónk a következőképpen számol be  a bontásról:

Gyakorlatilag hetek óta teljesen koca módon bontják az épületet. A melósokon nemhogy láthatósági mellény nincs, de egy kesztyű, sisak sem, így hurcolják a kibontott fémet a lángvágókhoz. A személyes problémánk, hogy nem locsolják a bontást, így hetek óta vastag por lep mindent a környéken, utakat, kerteket, autókat, a lakást. Gyakorlatilag ezzel most már a környéken élőknek okoznak anyagi kárt.

A bontással naponta 2-3 órát foglalkoznak, épp annyit, hogy mindent beborítson a por, nap mint nap. Az egyik félig ledöntött, omladozó fal két hete ugyanúgy áll, a jószerencsének köszönhető, hogy eddig nem történt baj. A bontást nem jelentették be a környéken élőknek, holott csak egy úttest és egy 2 méteres betonkerítés választja el az itt élőket a több emelet magas épület bontásától. Az út persze nincs lezárva a bontás idejére sem. Az egyik utcában, a betonkerítés mellett egy parkoló áll, ez sincs lezárva, az autók a bontás mellett állnak.... gyalogosok közlekednek, és így bontanak.

Keressük az ügyben a Sörgyár Kft.-t, az ingatlan tulajdonosát és a kőbányai önkormányzatot, de eddig nem sikerült elérni nyilatkozatképes illetékest. Az ügyet ismerő építész forrásunk annyit közölt, hogy nem jó most a bontás környékén élni.

A  Dreher Sörgyárak Zrt. közleménye szerint a  bontás alatt lévő épület 2005-ig állt a cég tulajdonában. A telepet a Dreher Sörgyárak Zrt. eladta. A bontási engedélyt az új tulajdonos kérte, a bontási munkát ő végezteti. A cikkben is szereplő Sörgyár Kft.-vel a Dreher Sörgyárak Zrt. semmiféle jogi kapcsolatban sem áll.