Így nézne ki jövőre a kibővült állatkert

2013.12.07. 20:50 Módosítva: 2013.12.07. 20:53

A 2014-es, átmeneti időszakban egyelőre karámokban tartható, legfeljebb esőbeállót igénylő állatokat telepítene az állatkert a vidámparki játékok megüresedett helyére, derül ki abból az előterjesztésből, amiről szerdán szavazhat a Fővárosi Közgyűlés. A két terület összenyitásához a Varannó utca egy részét is átveszi az állatkert.

A vidámpark területét a játékok elszállítása után a lehető legnagyobb mértékben kihasználó verzió esetében átmeneti állatkerti kiállításokat, látványosságokat és szórakoztató elemeket helyeznek el, amíg a vidámparki terület végleges formája, a Pannon Park Projekt el nem kezdődik. Ehhez 51 240 000 forint fejlesztési támogatásra lenne szükség az általános tartalékból.

Többek között:

  • a tervezett Meseparkhoz interaktív bemutatókat szerveznek, különböző simogatókkal és póni lovagoltatással a gyerekeknek
  • a Pannon Park Projekt előzeteseként a Kárpát-medence és az ősmagyar legendárium házi- és vadállatait mutatnák be, és egyéb átmeneti kiállításokat is terveznek
  • tovább működtetnék a Körhintát, a Barlangvasutat, vagy például a Dzsungel Mesevasutat

Abban az esetben, ha a Főváros nem biztosítana plusz forrásokat, akkor a vidámpark területének nagyobb része elzárva marad 2014-ben a látogatók elől. Ebben az esetben is tovább működne a Pónipark, lovagoltatás, lenne állatsimogató, de a játékok közül egyedül a Körhinta maradna.