Vezetőcsere a BKK igazgatóságában

2013.12.11. 11:21

A fővárosi közgyűlés döntése szerint két új taggal bővül a BKK igazgatósága, egyet pedig lecserélnek. Tarlós István a változást úgy konferálta fel a közgyűlésen, hogy szakmailag megerősítik a BKK-t.

Két új tag érkezik a cég igazgatóságába: Szegvári Péter önkormányzati szakember, főpolgármesteri tanácsadó és Nemesdy Ervin mérnök-közgazdász. Pongrácz Gergely egykori VEKÉ-s igazgatósági tagot, akit korábban az LMP delegált a BKK vezetésébe, Rostás Zoltán építész, a (Városliget átépítését vezénylő) Múzeumliget projektiroda vezetője váltja.

A változásokat a Párbeszéd Magyarországért képviselői ellenezték a legjobban, azt hangsúlyozva, hogy a szakmaiságot képviselő vezetőségi tagot nem szakmai területen működő tagok váltják, ezzel inkább a főpolgármester befolyását, mint a szakmaiságot erősítve a BKK vezetésében.

Tarlós István válaszában azt mondta, hogy az új emberek sokdiplomás szakemberek részben a jog, részben a közlekedés részéről. Nemesdy Ervin például egy régi közlekedési területtel foglalkozó család sarja, akinek az apja is nagy hírű szaktekintély volt a Műegyetemen. A másik új tag pedig olyan helyen dolgozik a Műegyetemen, ahol az organizációt oktatják.

A tagcserét és új tagokat a közgyűlés 28 igennel, két nem ellenében megszavazta.