Nyomozás a zöld festékes banda ellen

2013.12.13. 10:17

A XIX. kerületi Rendőrkapitánysága közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen, tájékoztatta lapunkat a BRFK a zöld festékes banda ügyében.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap délután egy banda hat vödör zöld színű falfestéket dobott a Kőbánya-Kispesti végállomásról a Határ úti megálló felé haladó metrószerelvényre a Ferihegyi gyorsforgalmi út felüljárójáról. A csoport nem először kellemetlenkedik a BKV-nak: négy éve kórházba kellett vinni azt a kisgyereket, akinek a szemébe került a festék. 

1459758 261463640678310 1309402847 n

Bíró Endre, a Metróért Egyesület vezetője lapunknak elmondta, hogy a banda nem ismeretlen a BKV és a rendőrség előtt: már többször leöntötték a metrószerelvényt, és mindig ugyanonnan, a Ferihegyi gyorsforgalmi út felüljárójáról.

Négy éve éppen szolgálatban volt, mint metró alkalmazott, amikor szintén rádobták a festékes vödröket a metróra. Csakhogy akkor az egy 4-5 éves kisgyerek szemébe is belement a szellőzőn keresztül befröccsenő festék. A gyereket azonnal kórházba kellett szállítani.

Az elkövetőket azóta sem találta meg a rendőrség Bíró Endre szerint. Annyit lehet tudni egy autós bejelentése alapján, aki látta őket a felüljárón vészvillogóval leállni, és vödröket pakolni, hogy egy Trabant kombival érkező, három fiatalból álló csoport szórakozhat ezzel.

A rendőrség tájékoztatása szerint 2013-ban nem volt ilyen jellegű nyomozás.