Zebrán gázolt halálra egy embert a 144-es busz

2013.12.21. 17:13

A 144-es busz a zuglói Füredi utcánál egy gyalogátkelőhelynél elgázolt egy embert. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok. A hírt a BKK diszpécsere közölte az MTI-vel.

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese szerint a helyszínre érkező mentők már csak a halál beállták tudták megállapítani az 50-60 év közötti férfinél.

Reggel a 2-es villamos gázolt halálra egy 73 éves férfit a Boráros téren, ő tisztázatlan körülmények között a sínek közé esett.

Bűnös felelőtlenség, hiányos elsősegélydoboz

Az egyik olvasónk a testközelből látta az eseményeket, levelét idézzük:

"Az idős úr a zebrán kívánt átsétálni, a 3 sávos úton az első két sáv (autósok) megálltak, de a busz 35-40km/h-val tovább hajtott, ezálltal jobb oldalt elkapta az idős urat, és 10 métert tolta maga előtt."

Olvasónk szerint a zebra előtt fékezhett valamelyest a buszsofőr. "Egyből értesítettük ketten a mentőket a sofőr is állítólag, de szerintem ő hamarabb értesítette a BKK -t, majd leszálltunk, az úr feküdt az úton, mindenhonnan folyt a vére, nagy nehezen előszedettem a buszsofőrrel az elsősegély ládát, és megkezdtük a mentést az utasokkal, nyomókötést tettünk a fejére, illetve próbáltuk életben tartani a mentők kiérkezéséig, de sajnos mire kiértek a mentősök már életét vesztette az idős úr. A mentősök 15 perc alatt értek ki, amég a BKK-s helyszinelő 6 perc alatt."

Olvasónk nem érti, hogy egy hivatásos buszsofőr miért siet ennyire, miért nem segített egyből, miért fontosabb a BKK-t értesíteni mint egy mentést megkezdeni, vagy hogy miért nincs olyan megfelelő mentőeszköz a buszon, mint a defibrillátor.

"A buszon utazott egy kislány is az anyukájával, illetve még egy páran akik nem szálltak le még mi próbáltuk megmenteni az idős urat. Mikor már a mentősök feltették a hullazsákot közöltem velük a rossz hírt, és hogy szálljanak le nyugodtan, erre kérték az utasok, hogy a hátsó ajtón szeretnének leszállni, mert ott a zebra ,és nem szeretnék látni a történteket. Erre megkértem a buszsofőrt, hogy nyissa ki az ajtót, amire annyit válaszolt, hogy ott van nyisd ki te.

Elhiszem,hogy ideges volt, de ennyi emberség nincs benne,hogy a kislánnyal nem szeretnének elől leszállni, hogy kinyissa a hátsó ajtót? Állítása szerint nem látta, hogy valaki át akar menni a zebrán, hát kérem szépen ha már 2 kocsisor áll mellettem, és már elengedték az embert, ő a 3. sávban nem látja?

Az ütközés ereje akkora volt, hogy egy akkora horpadás volt a régi 3 ajtós busz elején tenyérméretű, mély horpadás keletkezett.

Ezúton is kérem szépen segítsenek saját magukon, és ember társainkon, hogy kezdeményezzük arra a zebrára a jelzőlámpák beszerelését! Több haláleset is történt már, a legutóbbi 2 héttel ezelőtt, amikor egy autós ütött el egy embert, ugyan ezen a zebrán. Fontos lenne oda egy jelzőlámpa a további halálok elkerülése végett! Nem tudom máshogy nevezni ezt a zebrát mint hogy halálzebra, ha tehetik a két másik zebrát használják, ami lámpával felszerelt és ne ezt, hiszen nagyon veszélyes!

A buszban található elsősegély dobozban nem volt: gumikesztyű, illetve olló sem, a BKK-nak a költségvetésébe nem fér bele,hogy tegyenek az elsősegély dobozba kesztyűt éás ollót? Ezek nagyon fontosak lettek volna, illetve egy 5 perc volt mire sikerült elővenni az elsősegély dobozt!"

Az olvasónk a szerinte messze túl veszélyes zebra biztonságossá tételéért petíciót is kezdeményezett.