Tarlós: Nekem ez túl komplikált!

2013.12.21. 17:20 Módosítva: 2013.12.21. 17:36

Megszereztük az év levelét, melyben a főpolgármester Vitézy Dávid BKK-vezérnek panaszkodik a túl hosszú és túl bonyolult, figyelmes olvasást igénylő szövegei miatt.

Ki ne unná, amikor munkatársai folyamatosan olyan levelekkel bombázzák, amikhez hozzá sem tud szólni? Amiket már elolvasni is egy kínszenvedés, ráadásul tele vannak elvont fejtegetésekkel meg halvány utalásokkal, hogy akkor most nekem csinálnom kellene valamit. De mégis mit? És miért nekem kell ezt kibogarásznom? Meg különben is: emberek, mindjárt karácsony! Miért nem tud mindenki szabadságra menni ahelyett, hogy mások életét keseríti?

Nos, az év legviccesebb levelét írta meg pénteken Tarlós István főpolgármester, a címzettje pedig ki más lehetne, mint Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója. A levél valódi megkoronázása kettejük hónapok óta tartó nyilvános csörtéjének és remekül megmutatja, hogy a két teljesen eltérő habitusú vezető miért képtelen megtalálni a közös hangot. Tarlós azért panaszkodik, mert túl sok, túl hosszú és túl bonyolult levelet kap Vitézytől. Ezek figyelmes olvasást és intenzív szellemi tevékenységet igényelnek, és hát ugyan már, kinek van ezekre ideje, meg miért őt zaklatja ezekkel?

Íme, a főpolgármester kifakadása, melynek hitelességéhez rövid stíluselemzés alapján kétség sem férhet:

A teljes levélért kattintson!
A teljes levélért kattintson!
Fotó: Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

Kit aláz Tarlós István levele?

Nem tudok mást tenni, csak mélyen helyeselni: a politika egy rohadt bonyolult, végeérhetetlen és még annál is unalmasabb dolog. Miért ne lehetne végre ez az egész sokkal, de sokkal egyszerűbb?