A választások után lesz csak több fizetőparkoló Józsefvárosban

2014.02.28. 16:00

A választások utánra, április 15-ig halasztják a józsefvárosi fizetőparkolók kiterjesztését, értesült az Index. Eredetileg szombattól kellene több helyen fizetni a parkolásért, de a fideszes polgármester, Kocsis Máté péntekre rendkívüli képviselőtestületi ülést hívott össze, hogy a választások utánra tolhassák a módosítás hatálybalépését.

A korábbi tervek szerint a Csarnok, a Magdolna, a Szigony, a Losonci és az Orczy negyedben március elsejétől kellene fizetni a parkolásért, ezt tolják április 15-ére. A polgármester szerint azért van szükség a halasztásra, mert az előkészítés nem halad jól, és a lakosságot nem sikerült megfelelően tájékoztatni.

Csütörtökön írtuk meg, hogy halasztják a fizetőparkolók bevezetését a VIII. kerületben, de az önkormányzat közleménye nem tartalmazta a halasztás időtartamát, ezért erre rákérdeztünk, de kérdéseinkre többszöri levélváltás után sem válaszolt érdemben az önkormányzat. Az önkormányzat honlapján sem volt fenn a polgármester előterjesztése, noha például a következő, jövő heti ülésre szóló előterjesztés már olvasható az interneten és ezt az oldalt külön ajánlotta is nekünk az önkormányzat sajtósa.

Végül Jakabfy Tamás, az LMP önkormányzati képviselője továbbította számunkra az önkormányzat döntését.