Judit
2 °C
7 °C

Csöndesen lesz zajos a 4-es metró

2014.03.04. 16:31

A mostaninál nagyobb zaj lesz a 4-es metró vonalán egyes városrészekben, de így sem lesz nagyobb zaj, mint egy átlagos nagyvárosban – közölte kedden a BKK. A közleményük szerint

mind a kivitelezési munkákat megelőzően, mind a próbafutások alatt számos ponton végeztek a szakemberek zaj- és rezgésméréseket, melyek eredményei azt mutatják, hogy az új metró kibocsátotta zaj- és rezgésterhelés a vonatkozó jogszabályokban előírt határértékeket meg sem közelíti,

és ez igaz azokra a városrészekre is, ahol az új metró vonala viszonylag közel halad a felszínhez.

A BKK megjegyezte azt is, hogy a hozzájuk vagy a főpolgármesterhez vagy a közlekedési hatósághoz vagy és a BKV-hoz érkezett összes bejelentést megviszgálták. Az eddig elvégzett mérések azt igazolták, hogy a zajterhelés a tervezett és megengedett érték alatti.

A közlemény előzménye, hogy mint az Index két hete megírta, a Népszínház utcában egy társasház lakói panasszal fordultak a BKK vezérigazgatójához, mondván, túl zajos a II. János Pál Pápa téri megálló mozgólépcsője.

A BKK mostani közleménye elismeri:

kétségtelen, hogy a metróüzem a megelőző időszakhoz képest egyes helyeken jelenthet zajterheléstöbbletet,

de megjegyzik: ennek szintje nem haladja meg egy átlagos nagyvárosi környezetét, ezért az új metró hatósági üzembe helyezését ez sem befolyásolja. Megemlítették azt is, hogy miután a próbaüzem befejeződik, az éjszakai időszakban a metró nem üzemel, a rendszer bejáratását követően az üzemi zaj is csökken.

Érdekes egyébként, hogy a közleményben nem írnak pontos dátumot, csak azt: „2014 tavaszán elindul” az új metró.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?