Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Galagonya bólingat majd a Duna partján

2014.03.05. 15:20

Megkezdődött a Gellért rakpart fásítási programja: 47 darab fasori fát ültetnek el, méghozzá szilfát és fénylő levelű galagonyát vegyesen.

A Szent Gellért rakparton található kőris fasor koncentráltan ki van téve a közlekedés okozta légszennyezésnek, téli síkosság-mentesítésre felhasznált sónak, ezért a fák kiszáradtak, áll a Főkert közleményében.

A Főkert a fafajta pótlására kísérleteket végzett, 4 fafaj sziktűrő képességét vizsgálta. A most ültetésre kiválasztott fafajták – szilfa és galagonya - jól alkalmazkodnak a különböző éghajlati és talajviszonyokhoz, ellenállóak az erős szeleknek, nagyon jó fagytűrő, sótűrő képességgel rendelkeznek. 

A fák elültetése előre láthatóan egy hetet vesz igényben, ezalatt a Gellért rakparton kisebb-nagyobb forgalmi dugók lehetnek.