Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szétbarmolják a Kőkertet a látogatók

2014.03.10. 11:07

SEGÍTSÉGET KÉREK!!!

írja Facebook-oldalán a római-parti Kőkert alkotója (a posztot a Cink szúrta ki). Kánya Tamás saját bevallása szerint már az árvizet várja, sőt, már azon is gondolkozott, hogy lerombolja saját alkotását.

Mióta bemutatták a kőszobrokat a tévében, rengetegen kezdték látogatni a Kőkertet. Eleinte ez nem is volt probléma: 

Özönlöttek le az emberek, rengetegen jöttek megnézni a kőkertet! Egyfolytában mentem és javítottam, tettem vissza mindent a helyére. 10 percenként (és nem túlzok) mentem körbe állítgatni vissza a köveket, fákat.

De nem mindenki figyel oda, hogy ne tegyen kárt az alkotásban:

Nem szólnak rá a gyerekekre a szülők, mindent megfognak, levernek, felborítanak. Botokkal ütögetik a szobrokat. Marokszámra szórja a boltívre a homokot, kavicsot! Apuka mellette áll, nem szól. Az összes állatnak a fogait kiveszik, lesöprik. Mindent megfognak a gyerekek. Felnőttek keresztül sétálnak simán mindenen. Idős férfi a feleségével bemászik a kövek közé, sorba döntenek össze mindent. Utána még nevetgélnek is. Idős hölgy szándékosan lelöki a szobor tetejét és mondja a barátnőjének: Na ugye, hogy nem volt összeragasztva!

Hiába szól rá Kánya Tamás a rombolókra, nem sokat ér a szép szó:

Folyamatosan ellopják a mosolygós smile és love Római-köveket (nem csak gyerekek: rászóltam egy 60 év körüli nőre, hogy legyen szíves tegye vissza a zsebéből. Válasz: persze, persze, visszateszi). Egy kedves hölgy próbált nekem segíteni, de 2 óra után ő is azt mondta, hogy nem bírja.

Kánya attól tart, hogy a jó időben még több látogató jön majd, és nem fog tudni egyedül rendet tartani, ezért ötleteket vár, hogy tartson rendet:

Egy múzeumban, kiállításon őrök, biztonsági emberek vannak, szerintem sokkal kevesebb emberre. Idegesen, mérgelődve fáradtan jövök haza. Én ezt nem szeretném csinálni! Segítsenek ötletekkel! Nekem már teher ez a kőkert, várom az árvízet. Egyedül önök miatt nem bontom le, mert tudom mennyi embernek lenne csalódás és milyen sokan szeretik.