Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Átadták a felújított Ferenciek terét

2014.03.14. 18:58

Átadták a megújult Ferenciek terét és környékét pénteken. A rendezvényen Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere elmondta: a cél az volt, hogy minél több területet visszaadjanak a gyalogosoknak és kiszorítsák az átmenő forgalmat. Utóbbival összefüggésben kifejtette: a beruházások előtt egy nap 7500-8000 autó haladt keresztül a belvárosi utcákon. Az MTI tudósításából nem derül ki, beszélt-e arról, hogy ez mennyivel csökken majd az átadás után.

Az átadáson Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Tarlós István főpolgármester is részt vett. Utóbbi szerint a Ferenciek tere elvesztette tér jellegét, a főváros „egyik legforgalmasabb részén földön fekvő hajléktalanokat, galambürüléket kellett kerülgetni” a budapestieknek és a turistáknak. Ez Tarlós szerint „méltatlan” volt.

A főpolgármester szerint is az átmenőforgalom csökkentése a távlati cél, de ehhez szerinte még a közösségi közlekedési szolgáltatásnak is fejlődnie kell.

A Ferenciek tereés környéke megújítása 2012 novemberében kezdődött, a 3,6 milliárd forintos beruházást az állam és az Európai Unió finanszírozta. A téren egyebek mellett kiváltották a korábbi Y-aluljárót, új zöldfelületeket hoztak létre és számos forgalmi rend változás lépett életbe.

A tér felszíni átalakításairól szóló korábbi cikkünktet itt olvashatja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?