Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jöhetnek a pszichedelikus HÉV-ek

2014.03.17. 20:19

Három kocsiból álló kísérleti vonatot épít a  BKK és a BKV a H5-ös, tehát a szentendrei HÉV vonalára – írja a BKK közleményében. A felújítás célja az utastér jelentős korszerűsítése és kényelmesebbé tétele. Egy felújított HÉV-szerelvény már idén elkészülhet és forgalomba állhat, a többi kocsit pedig ennek a prototípusnak a tesztelése után, a tapasztalatokat értékelve és az utasok véleményét figyelembe véve újítják fel.

A tervek szerint az új kocsikban lesz klíma, megújul a fűtésrendszer, új ülések és kapaszkodók, illetve kijelzők is lesznek. A felújítás a kütyütulajoknak is kedvez majd, hiszen a terv szerint WiFi is lesz a kocsikban, illetve utazás közben is tudjuk majd tölteni a mobilunkat és laptopunkat a kocsikban lévő konnektorok segítségével.