Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ferihegyi átjáró: húgyszag és leépülés

2014.03.18. 10:44

Leépült a MÁV ferihegyi állomása a jarokelo.hu olvasói szerint. Az átjáró műanyag borítása alaposan megrongálódott és beázik, nincs világítás, nem működik a lift – amíg működött, ugrott –, húgyszag terjeng. Az őrzést végző MÁV-Vasútőr lakókocsit leszégyenezik, a mellécsapott kék mobilvécével együtt. A MÁV sajnálja, nincs pénze, és a vandálokra mutogat.

Helyszíni szemlére kéri fel a MÁV-ot egy elkeseredett utas a jarokelo.hu-n, ugyanis a Ferihegy megállóhely alaposan leépült az elmúlt néhány évben. Izzócsere kellene a világítótestekben, tetőburkolat-csere, mert az átadás óta rendszeresen beázik a felüljáró, meg kell szüntetni és európai színvonalúra cserélni a MÁV-Vasútőr szégyenlakókocsit és a mellécsapott mobil WC-t, sorolja az utas.

Persze ilyenkor felmerül a polgárban, hogy miért is van Vasútőr, ha ezek a bűntettek megtörténhetnek bármiféle retorzió nélkül?

– teszi hozzá.

Egy másik utas arra panaszkodik, hogy nyáron a levegőztetés hiánya miatt a 30 fokban rosszul vannak az emberek, míg átérnek egyik oldalról a másikra. Az átjáró a napokban tele volt letekert WC papírral és zsebkendővel, és húgyszag terjengett. Az idősebbek inkább a Béke tér felé veszik útjukat, mert nincs levegő vagy a lift is rossz, és ennyi lépcsőt nem tudnak megmászni. Régebben, amíg jó volt a lift, addig is furán viselkedett:

Az unokám nem száll be már egy liftbe sem, mióta lefele menetben hirtelen megugrott egy nagyot a fülke.

– lamentál az utas.

A MÁV válaszát röviden így lehet összefoglalni:

Rohadt vandálok, nincs pénz, bízzunk a jövőben.

Hosszabban pedig így:

A terminál üzemelésének megszűnését követően, látványos rombolást vittek véghez a vandál hajlamú honfitársaink, amelynek megakadályozásához sajnálatosan nem rendelkezünk megfelelő tárgyi és személyi feltételekkel és mivel a rendőrség sem tudja biztosítani az objektum folyamatos ellenőrzését, őrzését, ezért a probléma megoldása sokkal összetettebb intézkedéseket kíván, mint amit a vasúttársaság hatásköre, kapacitása lehetővé tesz. 

Megszüntetni a megállóhelyet nem tartjuk jó megoldásnak, mivel igen sokan (nem feltétlenül a külföldi, repülőtérre/ről igyekvő Utasainkra gondolunk) veszik igénybe rendszeresen elővárosi, illetve helyi közlekedési céllal (munkába, iskolába járás) a vonatokat és az eddigi tapasztalatok alapján minden megszüntetett szolgálati hely, létesítmény, még gyorsabban az enyészet és a vandalizmus martalékává vált. 

Bízunk abban, hogy a tervezett elővárosi vasúti rehabilitációs projekt 2014-2020 közötti szakaszában, Ferihegy megállóhely felújítása, átépítése is megtörténik.