Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ilyen lett Budapest legmenőbb irodaháza

2014.03.18. 15:35

A Nyugati tér sarkán 30 millió eurós beruházás készült el a Horizon Development fejlesztésében. Az Eiffel Palace irodaháznak eddig 65 százalékát adták bérbe - mondta Kerekes István, az ingatlanfejlesztő részéről az MTI-nek.

Legnagyobb bérlő a PricewaterhouseCoopers (több mint 60 százalékkal), rajtuk kívül egy ügyvédi iroda és a brit kereskedelmi kamara költözött be a házba. A kiadásra váró három szintre több érdeklődő jelentkezett, de szerződést még nem kötöttek. A kínálati bérleti díj 17-21 euró, havonta és négyzetméterenként. Ez a prémium kategóriának megfelelő díj.

Az eredeti épület a Pesti Hírlap székházának és nyomdájának épült 1894-ben, egy év alatt. A rekonstrukció is egy évet vett igénybe, a DVM csoport fővállalkozásában. Az épület külső falai maradtak csak meg, 5 szintes, 246 autó befogadására alkalmas mélygarázst alakítottak ki alatta. Az új vasbeton szerkezet követi az eredeti terveket. A műemlék lépcsőházat az eredeti öntött- és kovácsoltvas elemekkel építették újjá.

 Az épület tervezői 2013-ban Reitter Ferenc-díjat kaptak, különleges acélszerkezeti és építészeti megoldásait már az Urbanista blog is megcsodálta.