Ilyen lett Budapest legmenőbb irodaháza

2014.03.18. 15:35

A Nyugati tér sarkán 30 millió eurós beruházás készült el a Horizon Development fejlesztésében. Az Eiffel Palace irodaháznak eddig 65 százalékát adták bérbe - mondta Kerekes István, az ingatlanfejlesztő részéről az MTI-nek.

Legnagyobb bérlő a PricewaterhouseCoopers (több mint 60 százalékkal), rajtuk kívül egy ügyvédi iroda és a brit kereskedelmi kamara költözött be a házba. A kiadásra váró három szintre több érdeklődő jelentkezett, de szerződést még nem kötöttek. A kínálati bérleti díj 17-21 euró, havonta és négyzetméterenként. Ez a prémium kategóriának megfelelő díj.

Az eredeti épület a Pesti Hírlap székházának és nyomdájának épült 1894-ben, egy év alatt. A rekonstrukció is egy évet vett igénybe, a DVM csoport fővállalkozásában. Az épület külső falai maradtak csak meg, 5 szintes, 246 autó befogadására alkalmas mélygarázst alakítottak ki alatta. Az új vasbeton szerkezet követi az eredeti terveket. A műemlék lépcsőházat az eredeti öntött- és kovácsoltvas elemekkel építették újjá.

 Az épület tervezői 2013-ban Reitter Ferenc-díjat kaptak, különleges acélszerkezeti és építészeti megoldásait már az Urbanista blog is megcsodálta.