Cabrio busszal tiltakoznak a BKV-sok

2014.03.19. 10:24

A jegyvásárlós tiltakozás után szerda délután újabb tiltakozást tart a BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet. Emiatt nagy dugó várható az Astoria és a Blaha Lujza tér között. Az EKSZ a cégnél uralkodó káoszra, a buszjáratok kiszervezésével kapcsolatos ellentmondásokra, a járművezetők túlterheltségére és kiszolgáltatottságára, valamint az érdemi egyeztetés hiányára hívja fel a figyelmet, írják közleményükben.

A menetrend a következő lesz:

  • 16:00-kor átadnak egy petíciót Vitézy Dávidnak, a BKK vezérigazgatójának.
  • 16:00 és 16:20 között egy BKV feliratú koporsóval a vállukon a Madách Imre tér melletti 9-es buszmegállóba vonulnak.
  • Innen az Astoria-Rákóczi út-Blaha Lujza tér útvonalon vonulnak egy 1971-es évjáratú Ikarus 630 Cabrio busszal, ez fogja a koporsót szállítani. A menetben más buszok is részt fognak venni, az ígéretek szerint lépésben haladnak majd.
  • A Blaha Lujza téren meglepetésakcióval készülnek a tüntetők, az EKSZ sajtósa, Német H. Erzsébet annyit mondott az Indexnek, hogy látványos lesz ez a villámakció.

A menet a buszsávban fog haladni, 5-10 kilométer per órás sebességgel, ami a Rákóczi úton várhatóan hatalmas késéseket fog okozni az ott közlekedő számtalan buszjárat menetrendjében. A demonstráció résztvevői virág helyett használt BKV-jegyekkel érkeznek a helyszínre, jelezvén, hogy ezzel a bevétellel is hozzájárulnak a fővárosi tömegközlekedés megmentéséhez.