Kocsma lesz a Parkszínpadból

2014.03.19. 14:03 Módosítva: 2014.03.19. 19:14

A Szentimrevaros.blog.hu utánajárt, hogy mire kapta meg januárban évi 4,2 millió forintért az évek óta kihasználatlanul és lepusztult állapotban lévő Budai Parkszínpadot a Zsigmond Kert Kft. A blog szerint Budai Fröccsteraszként nyithat meg újra, és ezzel a budai oldal legnagyobb szabadtéri kocsmája lesz. Megkerestük a Fővárosi Önkormányzat sajtóosztályát, hogy megtudjuk, igaz-e ez a hír, de egyelőre nem kaptunk választ.

Mint azt mi is megírtuk, a Zsigmond Kert Kft. úgy kapta meg a helyet, hogy a fővárosi vagyonkezelő honlapján mindössze két hétig volt megtekinthető a tender, és arra egyedül ők jelentkeztek. A Fővárosi Közgyűlés sürgősséggel tárgyalta a szerződéskötésre vonatkozó javaslatot, amit annak ellenére szavaztak meg, hogy az ellenzéki képviselők kifogásolták, semmit sem lehetett tudni a cég hasznosítási terveiről, de a cégről is csak annyit, hogy a kormányülésekre szállít ételt, és ők üzemeltetik az Operaház és a Thália Színház büféjét is.

A Szentimreváros blog szerint a nyertes cég fő tulajdonosa annak a biztonsági cégnek a tulajdonosa is egyben, amelyik a Fidesz rendezvényeit, székházát és a Békemenetet is biztosítja. A közgyűlés meglehetősen alacsony árat szabott a helyért, mint írják, havi 350 ezer forintért ezen a környéken egy 80-100 négyzetméteres üzletet lehet kibérelni, nem pedig egy 2700 négyzetméteres területet rajta egy több mint 800 négyzetméteres épülettel. De a blog nemcsak a "mutyi" miatt aggódik, hanem a környékbeliek nyugalmáért is, emlékeztetve a Zöld Pardon körüli botrányokra.

Frissítés:

Milassin Levente, a kerület önkormányzat sajtóreferense lapunknak azt nyilatkozta, hogy szó sincs kocsmáról, vagy romkocsmáról a parkszínpad helyén, nem szeretnének még egy Zöld Pardont a városrészbe. A nyertes pályázat szerint itt egy Fröccsszínpad nyílik majd, számos kulturális programmal, ami csendesebb lesz, és korábban bezár, mint egy kocsma.