Ödön
2 °C
11 °C

Annyi hiba van a 2-es metrón, hogy csak főmérnöki utasítással működhet

2014.03.20. 10:08

A forgalom fenntartása érdekében a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által elfogadott forgalmi eljárásrendet felülíró főmérnöki utasítást adtak ki a 2-es metró vonalán - értesült a Népszabadság. A hibák többségéről nem értesülnek az utasok, de februárban volt olyan nap, amikor háromszor is pótlóbuszokat kellett beállítani.

A vonalon olyan sok a meghibásodás, hogy ha - a hatóság által meghatározott esetek mindegyikében - kiszállítanák az utasokat, és kivonnák a forgalomból a szerelvényeket, akkor képtelenség lenne tartani a menetidőt. Nemrégiben a Pillangó utcánál nyílt ki mindkét oldalon az ajtó, ráadásul a vészfékezés nem indult be, és az adott szakasz feszültségmentesítése sem történt meg, így egy esetleg kizuhanó utast áramütés érhetett volna, ráadásul a vonatvezetők nem is érzékelték a problémát.

A járművezetők terhelése a kétszeresére nőtt az M2 vonalon – mondta a lapnak Jáger István, a Fővárosi Közlekedési Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (FKDSZ) elnöke. Az érdekképviselet éppen ezért az egybefüggő fordulók számának csökkentését kezdeményezte, egyelőre hiába. "A régi szerelvényeket ketten vezették, ma csupán egy ember áll a fülkében, mondván, a szerelvény automata" – mondja, de szerinte a sok meghibásodás miatt folyamatosan résen kell lenni, és fokozott terhelést jelent a két monitor folyamatos figyelése.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?