Átadják az új troliterminált a Keletinél

2014.03.21. 12:40

Átadják az új Kerepesi út a Keleti pályaudvar felőli oldalán lévő trolibusz-végállomást, ahonnan vasárnaptól a 73-as és a 76-os járatok is indulni fognak. Innen gyorsabban át lehet szállni majd a 2-es és a nemsokára induló 4-es metróra is – írta közleményében a BKK. A 79-es troli végállomása is új helyre, a Baross térre kerül. Ezzel a korábbi Garay utcai végállomás már csak a 78-as járatot fogja kiszolgálni.

A Kerepesi úti troliterminált a 73-as és 76-os trolik a Dohány utca–Rottenbiller utca–Baross tér–Kerepesi út útvonalon érik majd el. Az Arany János utca, illetve a Jászai Mari tér felé a trolik a Kerepesi út–Baross tér–Rottenbiller utca–Wesselényi utca útvonalon fognak közlekedni.

Ennek megfelelően új megállók is lesznek:

  • Rózsák tere: a 74-es trolival közös megálló a Dohány utcában, az Izabella utca után
  • Péterfy Sándor utca: a Rottenbiller utcában a Munkás utcai kereszteződés után, az ellenkező irányban pedig a korábbi megállónál körülbelül 100 méterrel hátrébb, a Rottenbiller utca 1. szám előtt
  • Keleti pályaudvar: a 80-as trolival közös megálló a Kerepesi úton a Festetics utca kereszteződése után
  • Keleti pályaudvar végállomás: a Kerepesi úton, a pályaudvar épület felőli oldalán

A 79-es trolinak nemcsak a végállomása, hanem az útvonala is változik: az Alpár utca–Garay utca–Hernád utca–Thököly út útvonalon éri el a többi járathoz közelebb lévőúj végállomását, a Thököly út Nefelejcs utca torkolatába helyezett megállót, ahonnan a troli a Baross tér–Rottenbiller utca–István utca útvonalon indul vissza a Dózsa György út felé. Az új útvonalon a Kárpát utca irányában új megállókban lehet a trolira fel, illetve azokról leszállni:

  • Keleti pályaudvar végállomás: a Thököly úton, a Nefelejcs utca és a Bethlen Gábor utca között
  • Péterfy Sándor utca: a Rottenbiller utca 1. szám előtt
  • Rottenbiller utca: a 74-es trolibusszal közös megálló az István utcában

A Baross téren áthaladó buszok Keleti pályaudvari megállója is új helyre, a Bethlen Gábor utca torkolatához kerül. A változás az 5-ös, a 7-es, a 7A, a 7E, a 107E, a 133E, a 178-as, a 233E, a 907-es és a 973-as járatokat érinti.