Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megvan Budapest új turistamágnese

2014.03.22. 13:12 Módosítva: 2014-03-22 13:16:36

A Hősök terén péntek éjjel pillantottuk meg a selfie- és csoportképszempontból is tökéletes helyre pozícionált feliratot. Mivel semmi nem utalt arra, hogy az óriás betűk milyen apropóból kerültek a helyszínre, közelebb merészkedtünk, és a következő tényeket állapítottuk meg:

  • A betűk lécekből, és színes fényekből állnak.
  • A látogatók hisztérikus hangulatba kerülnek a közelében. Folyamatos csoportkép- és selfiegyártás zajlik, ami érthető, hiszen az installációval egyetlen, Facebook-kompatibilis képen lehet összefoglalni mindent, amit egy hosszúhétvégés turista el akar mondani a városunkról: 1Itt vagyok. 2. Ez a város neve. 3. Ilyen szép dolgokat láttam.

A gomolygó japán, angol és magyar látogatók közt egy kis, riadt csoportra is felfigyeltem. Kiderült, hogy ők az alkotók, akik fél órája állították fel a művet, és még dolgoznának a fények beállításán, de ez a látványosságot félkész állapotban megrohanó emberek miatt szinte lehetetlen.

Az installációt a tavaszi fesztivál alkalmából készítette a Hello Wood faépítészes csapat, akik Zoboki Gáborral, a Művészetek Palotája építészével dolgozták ki a tervet.

Az olvasónak gyanús lehet, hogy mivel nyáron már lelkendezve írtam a csapatról, a véletlen találkozás kamu. Ezzel szemben az igazság az, hogy mint ismerős járókelőket szólítottam meg a csapatot, és derült ki, hogy közük van a műhöz. Amelyet nem a Nemzetközi Csoportképfotózási Társaság megbízásából állítottak fel, hanem a Tavaszi Fesztivál alkalmából.