Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Péntektől ön is utazhat a 4-es metrón

2014.03.25. 11:10

Március 28-án reggel 9-kor Orbán Viktor miniszterelnökkel átadják a 4-es metrót, jelentette be Tarlós István főpolgármester. Az utasok ezután birtokba vehetik az új vonalat.

Mint arról beszámoltunk, a 4-es metró pénteken, az átadási ceremónia után, valamint szombaton és vasárnap ingyenesen használható. Hétfőtől viszont már fizetni kell az utazásért. Erről a BKK vezetése döntött.

Ezen a napon megkezdődik az utasforgalmi próbaüzem, tehát a hatósági felügyelet folytatódik. A végleges használatba vételi engedélyt hat hónap hibamentes működés után kaphatja meg a 4-es metró. Ez nem hiányosság, a világon ez mindenütt így van, közölte a főpolgármester.

Az utasok nélküli próbaüzem az elmúlt napokban sikeresen befejeződött.

Visszatekintés: olyan rég volt, tán igaz se volt

Több mint tíz éve, 2004. január 19-én dördült el a startpisztoly, amikor László Csaba pénzügyminiszter és Demszky Gábor főpolgármester aláírta a 4-es metró építésének közös finanszírozásáról szóló 195 milliárd forintos szerződést.

Demszky Gábor főpolgármester leszögezte: ezzel a második metrószerződéssel, amit 1998 után ismét a pénzügyminiszterrel írt alá, „eldördült a startpisztoly”, és 2008. december 31-ére, 1810 nap múlva elkészül az új metróvonal.

Ehhez képest 2008 helyett 2014-re készül el a vonal, és 195 milliárd forint helyett 452,5 milliárd forintba kerül.