Szilvia
5 °C
16 °C

Az alagúton át mentették a lerobbant Alstom utasait

2014.03.26. 15:08 Módosítva: 2014-03-26 15:28:55

Egy nap alatt két üzemzavar volt a 2-es metró vonalán. Reggel a Batthyány téren észleltek hibát, ami miatt egy ideig pótlóbuszok vitték az utasokat a Déli pályaudvar és a Deák Ferenc tér között.

Kora délután az Örs vezér tere és a Deák tér között állt le a metróforgalom, mert az egyik szerelvény áramszedője alá valami beszorult. Ezt a Metróért Egyesület írta a Facebookon.

Az MTI szerint a metró két állomás között állt le, az utasokat leszállították, és az alagúton keresztül kísérték a Keleti pályaudvari állomásra, a tűzoltók is a helyszínen voltak.

A szerelvényen mintegy negyven utas tartózkodott, akiknek a testi épségük egy pillanatra sem volt veszélyben. A BKV és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság 20-25 perc alatt a homlokmenekítő ajtókon keresztül gond nélkül leszállította az utasokat a járműről és kisegítette őket az állomásra.  A BKK helyszínre érkező forgalomirányító kollégái ásványvízzel, üdítővel látták el az utasokat.

A Budapesti Közlekedési Központ fél négy előtt néhány perccel ezt írta a Facebookon:

Az M2-es metró szerelvényei helyett várhatóan még egy órán át összesen 44 pótlóbusz közlekedik az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér állomások között.

A Népszabadság a múlt héten arról írt, hogy rengeteg a baj a 2-essel, ezért csak főmérnöki utasítással működhet.

Ha valaki szemtanúja volt az eseményeknek, és van kedve leírni, mit élt át, írja meg nekünk erre az e-mail címre: ugyelet@mail.index.hu, köszönjük!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?