Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pusztulnak a halak a Rákos-patakban

2014.03.26. 19:23

Olvasónk szerda reggel döglött halakra lett figyelmes a Rákos-patak partján Alsórákoson:

Ma reggel vizslámat sétáltattam és közben lettem figyelmes arra, hogy tömeges halpusztulás van a Rákos-patak zuglói részén (...) Folyamatosan dobták ki magukat a vízből vagy jöttel fel a víz tetejére. Beszóltam a segélyhívón, azt mondták küldik a rendőrséget. Mivel kutyafuttató is van közvetlenül a patak mentén, ezért ha méreg van a vízben akkor nagyobb baj is lehet, ha leszaladnak vizet inni.

– írta.

Mi is meggyőződtünk róla, hogy az Egressy út környékén sok döglött hal vetődött partra. Tömeges pusztulásról beszélni talán túlzás, egy 200 méteres szakaszon körülbelül 15 kishalat láttunk a parton.

Bár első ránézésre az lenne a meglepő, ha élő állatok lennének a patakban, melyben folyamatosan úszik a szemét, mégsem szokványos, hogy döglött halak legyenek a partján. Mivel vadkacsák is élnek rajta, kérdés, hogy vajon őket is veszélyezteti-e az, amitől a halak elpusztultak.

Megkerestük a rendőrséget, de azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a XIV. kerületi rendőrkapitányságra nem érkezett ilyen bejelentés, tehát azt sem tudják, hogy mitől pusztulhattak el halak.