Hétfőtől nyújtják az 1-es villamost

2014.04.04. 17:49

Az 1-es villamos meghosszabbítása, valamint az ehhez kapcsolódó közműkiváltási munkák miatt 2014. április -7-étől (hétfőtől) lezárják a Hengermalom utat a Szerémi út és a Fehérvári út között. Ugyanekkor a Fehérvári úti csomópontban vízvezeték-szerelési munkák kezdődnek, ezért változik a Fehérvári út forgalma.

A korlátozások érintik a 114-es és a 214-es buszjárat közlekedését is. Az 1-es villamos meghosszabbítással 3,2 kilométer hosszú új szakaszt építenek a Rákóczi híd–Szerémi út–Hengermalom út útvonalon.

  • a közúti forgalomban részt vevők az Etele útról csak a Fehérvári útra, az ellenkező irányból érkezők pedig a Rákóczi híd híd felől csak a Szerémi útra tudnak kanyarodni, mindkét esetben jobbra és balra is.
  • a közlekedés egyszerűsítése érdekében – hogy a csomópontban két sávon lehessen a Rákóczi híd felé kanyarodni – a Prielle Kornélia utca Nándorfejérvái út és a Szerémi út közé eső szakaszát a Szerémi út irányába egyirányúsítják.
  • a Rákóczi híd felől érkezők a Dombóvári úton át továbbra is elérik a Fehérvári utat. A forgalom gyorsítása érdekében a Dombóvári útról két sávon lehet majd a Fehérvári útra balra kihaladni. A Dombóvári út a Nándorfejérvári úttól a Fehérvári út felé egyirányú lesz.
  • a Hengermalom út helyett a Kondorosi út, az Andor utca és a Galvani út használatát javasolja a BKK.
  • a Sopron utca egyirányú szakasza a Hauszmann Alajos utca és a Hengermalom utca között, ahogy eddig, továbbra is megközelíthető, a Sopron utca Hengermalom utcától délre eső szakaszát a Sztregova utcán keresztül lehet megközelíteni.
  • a Nándorfejérvári út északra, a Hengermalom utca és Bánát utca közé eső részét a könnyebb közlekedés érdekében kétirányúsítják.

A forgalomkorlátozások miatt 2014. április 7-étől (hétfőtől) várhatóan két hétig a Kosztolányi Dezső tér felé a Kondorosi út–Tétényi út–Etele út módosított útvonalon közlekedik a 114-es és a 214-es busz, ezért nem érinti az Andor utca és az Etele út/Fehérvári út megállót. Módosított útvonalán mindkét járatra a 213-as busz Nyéki Imre Uszoda, Csurgói út, Bornemissza tér és Puskás Tivadar út megállóiban lehet felszállni.