Tarlós belső vizsgálatot rendelt el a járműtenderek ügyében

2014.04.12. 16:51

Tarlós István főpolgármester a járműtenderek ügyében belső vizsgálat lefolytatása mellett döntött, írta közleményében a Főpolgármesteri Hivatal. Szűcs Somlyó Mária kommunikációs igazgató szerint meg kell vizsgálni a BKK-vezetés szerepét a járműtenderek lebonyolításában. „A főpolgármesternek is vannak kérdései e tekintetben".

A közleményben a Főpolgármesteri Hivatal arra reagált, hogy Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője felszólította a főpolgármestert, azonnali hatállyal menessze Vitézy Dávidot, a BKK vezérigazgatóját,  miután a Közbeszerzési Döntőbizottság szabálytalanság miatt megsemmisítette a BKK trolibusztenderét, írja az MTI.

A Közbeszerzési Döntőbizottság a Skoda kérésére indított vizsgálatában elkaszálta a budapesti trolitendert, mert a kiírásban nem szerepelt dízelüzemű segédmeghajtás, csak akkumulátoros. A szűk határidők miatt ez azt jelentheti, hogy lőttek 3,4 milliárd forint uniós támogatásnak.

A BKK vezérigazgatója a határozatot súlyos szakmai hibának nevezte. Vitézy Dávid a BKK keddi válaszbeadványában három felkiáltójellel kiabálja a KDB arcába, hogy ez a döntés „a trolibuszgyártók és a piac ismeretének teljes hiányát igazolja!!!" A VEKE szerint egy biztos: megint a közösségi közlekedés szenvedett vereséget.