Visszautasítja a 95-ös busz vezetője, hogy agresszív lett volna

2014.04.15. 15:29

Lezárult a BKV-nál az a vizsgálat, amelyet a 95-ös busz vezetőjét ért kritika miatt indítottak, mint írják a buszsofőr határozottan visszautasította, hogy agresszíven, kiabálva lépett volna fel a babakocsis utasokkal szemben, és hogy a gyerek balesetveszélynek lett volna kitéve a busz elinduláskor.

Mint azt mi is megírtuk, egy felháborodott utas azt írta a Facebookon, hogy vasárnap a 95-ös busz sofőrje lezavarta őt a járműről feleségével és babakocsiban utazó gyerekével együtt. Az utas szerint a sofőr haragját az váltotta ki, hogy túl nagy címletű pénzzel akart fizetni, amikor pedig leszálltak, beszorult a babakocsi kereke a busz és a padka közé, letört, és amikor a busz elindult, áthajtott rajta.

A BKV Zrt. közleménye szerint az sem igaz, hogy átment volna a babakocsi kerekén a busz, mivel ha áthaladt volna egy több mint 10 tonnás jármű, az a műanyag babakocsi kerék nem az internetes portálokon fellelhető képeken látható állapotban lenne, hanem lényegesen nagyobb sérülést szenvedett volna.

A közlekedési társaság szerint figyelmezető matrica van a buszokon arról, hogy a sofőrök nem tudnak visszaadni, csak pontos összegért lehet jegyet vásárolni tőlük.

A buszvezető a meghallgatásakor közölte, hogy nem lezavarta a házaspárt a buszról, hanem azt kérte, hogy váltsák fel a tízezrest és egy 10 perccel később induló busszal utazzanak. Szerinte nem ő, hanem a feleség és a velük lévő idősebb férfi kezdett el kiabálni a buszon lévő utasokkal, akik arra kérték őket, hogy szálljanak le, ha nincs jegyük. Mint közleményükben írják, a járművezető nem vett részt a hangos szóváltásban.