MSZP: Tarlós is felelős a trolitender elkaszálásáért

2014.04.16. 12:18

Az MSZP szerint Tarlós István főpolgármester elkeni saját felelősségét a trolibusztenderben, miközben neki is van része abban - írja az MTI. Tüttő Kata, az MSZP fővárosi frakcióvezető-helyettese szerint a mostani trolibusztendernél 3,4 milliárd forint a tét, annyi, mint egy felcsúti stadion ára, de a pályázat kudarcáért senki sem vállalja a felelősséget.

Tüttő szerint kakaskodás zajlik Tarlós István és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezetője között, és ha mégis lesz személyi konzekvenciája a trolibusztendernek, az csak azért lesz, mert a vitának "az erősebb kakas véget fog vetni". Tüttő Kata emlékeztetett arra, hogy a BKK igazgatóságában érdemi változások voltak, a főpolgármester a saját két delegáltját is beültette, akik támogatták ezt a közbeszerzési eljárást. A felelősség tehát osztott, csak arról nem beszél senki, hogy a késlekedés, a dilettantizmus miatt elveszett támogatást ki fizeti ki.

Mint az mi is megírtuk, múlt héten a Közbeszerzési Döntőbizottság a Skoda kérésére indított vizsgálatában elkaszálta a budapesti trolitendert, mert a kiírásban nem szerepelt dízelüzemű segédmeghajtás, csak akkumulátoros, ez pedig versenykorlátozásnak minősül. A szűk határidők miatt ez azt jelentheti, hogy lőttek 3,4 milliárd forint uniós támogatásnak.