Nem találja a BKK a megalázott autista lányt

2014.04.17. 18:40

A BKK kivizsgálta a márciusban a BKV-Figyelő blogon megjelent Egy autistának csak hamis bérlete lehet című bejegyzéssel nyilvánosságra hozott esetet, ám annak eredménye semmiben sem támasztotta alá a blogon leírtakat. A történet felderítéséhez a sajtón keresztül szerették volna megtalálni a sértettet, de senki nem jelentkezett felhívásukra. 

Hiába kértük Facebook-oldalunkon, valamint a BKV-Figyelő blog írójának címzett levelünkben is a történetet beküldő barát vagy az állítólagos sértett jelentkezését, ezt ez idáig sajnos egyikük sem tette meg.

- panaszkodott a BKK.

Az ügyben végzett vizsgálat a következőket állapította meg: a pótdíjnyilvántartó rendszerben a jelzett napon négy Barbara keresztnevű utas szerepel. Közülük csak egy személy utazott autóbuszon, konkrétan a 107E jelzésű járaton, akit a BKK jegyellenőre 12:29-kor pótdíjazott. A blogon megjelentekkel ellentétben azonban ez a hölgy nem rendelkezett érvényes jeggyel vagy bérlettel, a pótdíjazás sem a Bosnyák térnél, hanem a Ferenciek tere–Blaha Lujza tér megálló között történt, szóváltás, atrocitás nélkül. A pótdíjazott hölgynél az ellenőr nem tapasztalt az átlagostól eltérő viselkedést, ráadásul nem szállította le, így továbbra is az autóbuszon utazhatott.

A BKK szerint a tények és az állítólagos sértett távolmaradása azt bizonyítja, hogy kitalált a történet, ez pedig egyértelműen alkalmas arra, hogy a Budapesti Közlekedési Központ jó hírnevét megsértse. A BKK ezért hivatalosan is helyreigazítást kért a BKV-Figyelő blog szerkesztőjétől.

Még egy kör!

Ha az autista lány vagy ismerőse szeretne mondani valamit a vizsgálat eredményével kapcsolatban, jelentkezzen az Indexnél ezen az e-mail címen.