Kivizsgálják a sósátor-ügyet

2014.04.23. 18:27

A fővárosi önkormányzat pénzügyi ellenőrző bizottsága mai ülésén felkérte a főpolgármestert, hogy cikkünk nyomán indítson belső vizsgálatot az FKF Zrt-nél az 500 millió forintos sótároló telek ügyében.

Szűcs-Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a bizottsági határozat még nem érkezett meg Tarlós Istvánhoz, de ahogy megérkezik, természetesen vizsgálatot fog indítani, mint minden ügyben, amiben eddig felkérték. A vizsgálat felelőse György István főpolgármester-helyettes és Szarvas Ferenc, a Budapesti Városüzemeltetési Központ igazgatója lesz.

Kaltenbach Jenő, a bizottság tagja elmondta, hogy az ügyet kivizsgálásra érdemesnek tartja, mert ha a sejtések beigazolódnak, ebből büntetőügy is lehet.

Mint arról beszámoltunk, 490 millió forintért vásárolt útszóró sónak egy lakott, közös osztatlan tulajdonban álló ingatlant a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt., amin évi hatmillió forintért bérel sósátrat az eső ellen. A cég szerint jó üzletet kötöttek. A közterület-fenntartókat képviselő ügyvédi iroda az eladó cégnek is dolgozott, vezetője a Fidesz jövőbeni reménysége.