Új buszsáv lesz a Vérmező úton

2014.05.11. 14:48

Új autóbuszsávot alakít ki a Vérmező úton a Budapesti Közlekedési Központ, úgy hogy nem vesz el sávot az autósoktól - írják közleményükben. Az új sáv parkolók helyén létesül és a megszüntetett parkolóhelyeket is pótolják.

A Vérmező úti buszsáv a Krisztina körúti tömegközlekedési sávhoz kapcsolódik, így a 21-es, 21A, 102-es, 139-es, 140-es és 140A buszok elkerülhetik a torlódásokat a Déli pályaudvar és a Széll Kálmán tér között.

A munkálatokat félpályás útlezárással a BKK Közút végzi, a megújult útszakaszt terveik szerint június elején adják át. Az új buszsáv kialakításával megújul a Vérmező út Krisztina körút és Várfok utca közötti szakasza. A gyalogátkelőhelyek környékét akadálymentessé teszik a vakok és gyengén látók és a babakocsival közlekedők számára.

A Krisztina körúti villamosvágányon kijelölt tömegközlekedési sávba a Széll Kálmán tér felé haladó autóbuszok a Magyar jakobinusok terénél, a villamospálya melletti besoroló sávon keresztül hajthatnak fel. A forgalom torlódásakor a Nagyenyed utcából és az Alkotás utcából a Széll Kálmán tér felé tartó autóbuszok gyorsabb haladása érdekében a Nagyenyed utcánál külön jelző mutatja a tömegközlekedési sáv használhatóságát.

Ugyancsak jelzőlámpa segíti az autóbuszok áthaladását és besorolását a Vérmező úti buszsávba a tömegközlekedési sáv végén, a Krisztina körút–Attila út csomópontjában. A Vérmező út bal oldalán kialakított autóbuszsávot burkolati felfestés különbözteti meg a többi forgalmi sávtól. A villamosok a kivitelezés ideje alatt is zavartalanul közlekednek.