Zuglóban is kezdődik a közlekedési káosz

2014.06.06. 19:00 Módosítva: 2014.06.06. 19:00

Kedden elkezdik az 1-es villamos felújításának új ütemét. A tanítási szünet végéig tartó munkavégzés során megújul a felújításból eddig kimaradt, rossz állapotú zuglói szakasz is.

Az Árpád híd és a Népliget az 1-es villamospótló-busz, illetve az Árpád híd és a  Kelenföld vasútállomás között a meghosszabbított útvonalon közlekedő 103-as busz  viszi az utasokat. 

A június 14-15-ei hétvégén az 1-es és a 14-es villamos találkozásánál az áramellátási rendszert felújítjuk, ezért további változás, hogy az 1-es villamos a Bécsi út/Vörösvári úttól csak az Árpád hídig jár, míg a 14-es – szintén rövidített útvonalon – csak Káposztásmegyer, Megyeri út és Angyalföld kocsiszín között. Az 1-es villamos pótlása ekkor sem változik, míg a 14-es villamos helyett pótlóbusz jár a Lehel tér és Angyalföld kocsiszín között ezen a hétvégén.

Mi újul meg?

  • A Kacsóh Pongrác út és a Puskás Ferenc Stadion között átépítik a villamospályát és a közúti útátjárókat, megújítják az áramellátási rendszert, a felsővezeték-hálózatot, a felsővezeték-tartó oszlopokat, valamint a földkábel-rendszert.
  • Felújítják és akadálymentesítik az összes, a Kacsóh Pongrác út és a Közvágóhíd közötti villamosmegállót.
  • Felújítják a Thököly út–Hungária körút csomópontot: a használaton kívüli kanyarodó vágányokat, valamint a szintén nem használt keresztező vágányokat, valamint az ezekhez tartozó felsővezeték-rendszert elbontjuk, a teljes csomópont új útburkolatot kap.
  • Ajtósi Dürer sor megállóhelynél új gyalogátkelőhelyet létesítenek.