Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Canossát járt a T-Systems a Bubi miatt

2014.06.10. 16:16

Ott néztük be a projekttervet, hogy hogy bár a rendszer elemei működnek már több városban is, de ezeknek az elemeknek az integrációszintjét alábecsültük.

– mondta Horváth Gábor, a T-Systems Magyarország közigazgatásért és állami nagyvállalatokért felelős értékesítési ágazatigazgatója a fővárosi önkormányzat és a BKK által összerántott keddi sajtótájékoztatón.

Hogy még egyértelműbb legyen a kép, Horváth az egyik tévé kérésére még egyszer összefoglalta: a bérbringarendszer elemeinek integrációjára fordított időt becsülték alá. Elhangzott, hogy ez napi 1,8 millió forint kötbérkiadást jelent a T-Systemsnek április 7. óta, a cég tehát 120 millió forintnál jár. (Április 7-én járt le a kivitelezési határidő.)

A kötbérösszeg július 16-án éri el a maximumot, azaz a szerződésben rögzített (a Bubi teljes összegéhez képest) 20 százalékos arányt. Ezen a napon a főváros és a BKK felmondhatja a szerződést, ha a projekt nem áll biztatóan – ezt már Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója mondta. Hozzátette azonban, hogy a szerződés felmondása veszélyes, újra kellene indítani például a pályázatot, ezért bíznak a T-Systemsben, hogy sikerül úrrá lennie a problémákon.

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes Vitézynél még egy fokkal optimistábban hozzátette, hogy

Abban a hiszemben állok itt, hogy a Bubit júliusban már használni lehet.

A menetrend, ha minden jól megy:

  1. Még két hét belső teszt a BKK 100 és a T-Systems 500 emberével.
  2. Két hét nyilvános teszt 1000 önkéntes budapestivel.
  3. A Bubi átadása egy hónap múlva a nagyközönségnek, fanfárok, finálé.

Az önkéntesek akkor jelentkezhetnek a tesztelésre, amikor a BKK élesíti a regisztrációs weboldalt. A tesztelőkkel szerződést íratnak alá, hogy használják a Bubit, és értékelik a végén. A tesztelők féléves Bubi-bérletet kapnak a teszt lezárulta után.

A rendszer használatához az éves bérlet 12 ezer forintba kerül majd a tesztelés utáni normál időszak első ezer fogyasztójának, az utánuk következők már 18 900 forintért juthatnak hozzá az éves bérlethez. Ezzel a bérlettel bárhol fél óráig ingyen lehet használni a bérbringát, ahányszor csak a tulajdonosa akarja. (Akár úgy is, hogy a 30. percben leteszi, a 31.-ben átül egy másikra, és így tovább.)