Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felújított 1-es: 60 helyett 30 km/óra

2014.06.10. 18:33

A BKK nekilát az 1-es villamos következő szakaszának, a felújított részekre pedig már ki is kerültek a lassújelek, írta Facebook-oldalán a VEKE. A BKK szerint kivitelezői hiba történt, ami garanciálisan ki lesz javítva.

Remek a minőség, nyilván átvették és kifizették... Kiváló, hogy a frissen felújított Árpád hídon 30-cal kell végigdöcögni, miközben 60-at ígértek. Az autók meg 70-nel húzhatnak el a villamosok mellett. Hihetetlenül kiváló reklám a közösségi közlekedésnek.

áll a VEKE közösségi oldalán.

A BKK közleményt adott ki megkeresésünkre. Eszerint az 1-es villamos május elején forgalomba helyezett, óbudai szakaszán rövidesen lezárul a próbaüzem és elkezdődhet a műszaki átadás-átvétel. Ám egy ekkora kivitelezési munkánál több kisebb hiba is előfordul. 

A BKK a Bécsi út/Vörösvári út és a Puskás Ferenc Stadion M közötti szakasz teljes körű átadás-átvétele előtt javíttat minden olyan problémát, ami a felújított vonalszakaszon keletkezett. A felújítást végző vállalkozó a hibákat elismerte, azokat határidőre, még a kifizetést megelőzően, garanciálisan javítani fogja. 

Az 1-es villamos vonalának felújítását végző Városi Vasútépítő Konzorciumnak 14-ből összesen 12 úgynevezett síndilatáció – azaz a sín hőváltozás okozta mozgásait felfogó, azt áthidaló anyagmegszakítás – környékén található hibát kell garanciálisan javítania még a szakasz átadás-átvétele előtt. Az érintett vonalszakaszon továbbra is biztonságosan lehet közlekedni, de ezen a szakaszon 30 km/h sebességkorlátozást kellett bevezetni átmenetileg.