Erzsébet
1 °C
4 °C

A lakók fúrták meg a hajléktalanszállót?

2014.06.27. 14:01

Visszavonta a fővárosi önkormányzat azt a javaslatot, ami alapján hajléktalanszálló nyílt volna a Fehérvári úton egy panelházas körzetben, néhány száz méterre egy óvodától. Szentes Tamás főpolgármester-helyettes közleménye szerint a hétfőn megszavazni tervezett javaslatot azért vonták vissza, mert „az előterjesztésben szereplő közfeladatnak valóban nem megfelelő helye az érintett ingatlan.”

A Fővárosi Közgyűlés jövő hét hétfői napirendjén szerepelt a javaslat, ami alapján a 3 800 négyzetméteres ingatlant a Baptista Szeretetszolgálat kapta volna meg kedvezményesen, hogy ott hajléktalanellátást valósítson meg. A hajléktalanszálló megnyitására egy olvasónk hívta fel a figyelmünket, szerinte nagyon rossz helye lett volna itt a szállónak. Azt írta, hogy a szálló tervezett helye körül „ameddig a szem ellát” panelházak magasodnak, ráadásul az épület közelében egy óvoda is működik.

A főpolgármester-helyettes közleményében megjegyzi, hogy a Baptista Szeretetszolgálat sok rászoruló budapestinek segít, például oktatással, idősellátással és étkeztetéssel. „A Fővárosi Önkormányzatnak szándéka a Szolgálat ez irányú tevékenységének támogatása, melyre meg fogja keresni a módot” – zárul a közlemény.

A XI. kerület fideszes polgármestere, Hoffmann Tamás azt mondta, hogy múlt héten tarottak egy csendes demonstrációt a környéken lakók, hogy kifejezzék nemtetszésüket a hajléktalanszálló megnyitása miatt. A polgármester az Indexnek küldött közleményében azt írta, hogy nagyon kevés időt adott a főváros a kerületnek a kérdés átgondolására. Hoffmann személyesen tárgyalt Tarlós István főpolgármesterrel, és kérte, hogy vegyék le a napirendről az előterjesztést.

Olvasónk azt írta, hogy semmilyen egyeztetés nem volt a környékbeli lakókkal a hajléktalanszálló megnyitásáról. A főváros nem válaszolt az Index kérdésére, hogy volt-e egyeztetés a lakókkal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?