Elkezdik bontani az Andrássy úti palotát

DSC 1208
2014.07.22. 17:50 Módosítva: 2014.07.22. 17:54
Mivel már nincs szükség tűzoltók közreműködésére a múlt kedden kigyulladt Andrássy úti palotánál, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) átadta a bontást végző szakembereknek a helyszínt.

Az elmúlt egy hétben a katasztrófavédelem folyamatos tűzoltói felügyeletet biztosított a palotánál, hogy megszüntessék a tetőtérben a kisebb fellángolásokat, parázslásokat. Keddre biztonságosan átadhatóvá vált a helyszín, így a statikai vizsgálat alapján elrendelt bontást végző szakemberek megkezdhetik a munkát.

A statikai szakvélemény szerint az épület földszintje, első és második emelete nem balesetveszélyes, viszont az épület harmadik emeletéről lógó szerkezeti elemeket, gerendákat, bádoglemezeket el kell távolítani. Ameddig ez nem történik meg, addig csak a bontást végző munkások léphetnek a területre. A munka végeztével a lakók várhatóan visszatérhetnek ingóságaikért az épületbe.

A múlt kedden a 2400 négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezetében keletkezett tűz, leégett a ház tetőtere és legfelső, lakatlan harmadik emelete. Az oltásában csütörtök reggelig 200 tűzoltó 50 tűzoltó gépjárművel vett részt.

A tűz valószínűleg összefügg az épületen végzett felújítási munkálatokkal.

A tűzben a lakók közül nem sérült meg senki, de több rendőrt kórházba vittek füstmérgezés, illetve kisebb égési sérülések miatt. Az épületet életveszélyessé nyilvánították, így a lakók nem térhettek vissza otthonukba. Azoknak, akik kérik, az önkormányzat biztosít ideiglenes szállást és anyagi segélyt.