50 futballpályányi buszgarázst ad el a BKV

2014.08.08. 13:04

Felhívást tett közzé a BKV a tulajdonában álló négy buszos telephely értékesítésére. Ezek szerint eladó vagy bérbeadó a cinkotai, a dél-pesti, az óbudai és a kelenföld autóbusz-telephely.

Mint a felhívásban olvasható, mind a négy telephely jelenleg autóbuszgarázsként funkcionál. A telephelyek bekerítettek, azokon iroda és műhely épületek, szerelőcsarnokok, szociális épületek, autómosó berendezés, üzemanyagtöltő berendezés, valamint jelentős nagyságú, az autóbuszok tárolására szolgáló burkolt területek találhatók.

A Kelenföldi Buszgarázs
A Kelenföldi Buszgarázs
Fotó: Nagy Attila / Index

A négy telephely összesen 35 hektárnyi területet ad ki, ami hozzávetőleg megegyezik 50 futballpálya nagyságával.

A VEKE a Facebook-oldalán így kommentálja a történteket:

„A BKV sorban veszíti el autóbuszos piacait, és most már a hozzá tartozó önkormányzati vagyont is. Mindez szöges ellentétben történik az eredetileg elhatározott szakmai megoldással, miszerint az újonnan belépő buszos vállalkozásoknak a BKV telephelyeinek átvételével, azok felújításával együtt kellett volna vállalkozniuk. Ehhez képest a BKK enged új telephelyeket nyitni, miközben a közvagyont hagyják lerohadni, sőt, akár áron alul meg is szabadulnának tőle. A »hasznosítási javaslatokat« várják, hogy aztán aszerint írhassák ki a közbeszerzést.”