Dugó miatt háborognak az óbudaiak

2014.08.19. 17:51

Újabb forgalmi korlátozásokat okozó útfelbontás miatt háborognak az óbudai Vörösvári út mellett lakók:

Most nézzenek ki a Vörösvári-Szőlő-Vihar kereszteződésbe a videósok! Amit látnak, mi sem hisszük el (itt lakók): a 3 hónapja átadott, és alig 1 hónapja hivatalosan (Tarlós, Flórián téri megálló) felavatott vadiúj Vörösvári utat teljes szélességében bontani kezdték légkalapácsokkal mindkét oldalon!

Egy másik szemtanú szerint: 

A III. ker. Vörösvári út – Szőlő utca kereszteződésnél a 3 sávból EGY járható. Két sáv felásva és egy vezető nélküli munkagép áll mellette. Munka nem folyik, a kivitelező részéről senki nem látható. A sor befelé, a külső Bécsi út felől kilométeres… (ma reggel 08.30 – 09.00h körüli állapot. Ennyi idő alatt sikerült eljutnom kocsival az Eurocentertől az Árpád hídig).

Megkerestük a BKK-t, hogy mégis miért kellett felbontani az utat, nem sokkal a villamosvonalszakasz átadása után?

A válasz szerint az utat a Főtáv bontatta fel, méghozzá

az 1-es villamos projekttel teljes összhangban. 

A Főtáv ugyanis több fázisban újította az út alatt húzódó távhővezetéket. A vágányfelújítás alatt, 2013. november 22 és 25 között helyezték el a védőcsövet a vágányzónában, hogy a felújítása után ne kelljen felbontani az felújított villamosvágányt.

Azon a hétvégén előkészítették az induló és fogadó aknákat is a Szőlő utca és a Vihar u. torkolatában. Most a 2013-ban lefektetett védőcsőbe húzzák be a felújított távhővezetéket. Befejezési határidő: 2014. szeptember 27.

A BKK szerint a villamosfelújítás idején az utat nem újították fel, igaz, a munka miatt korlátozásokat bevezettek a Vörösvári úton.

Egyesek már ezt is kihasználják

Lakossági bejelentés érkezett arról, hogy a FŐTÁV-ra hivatkozva illetéktelenek próbáltak távfűtéses lakásokba bejutni a fővárosban – legutóbb a III. kerületben – hibaelhárításra (csőrepedésre) hivatkozva, áll a Főtáv közleményében.