Hétfőn dönthet a főváros a 3-as metróról

2014.08.25. 07:47

A 3-as metró felújításával kapcsolatos feladatokról: a BKV Zrt. felkéréséről a szerelvények felújítására vonatkozó tender kiírására, valamint a szükséges hitelfelvétel előkészítéséről is dönthet a Fővárosi Közgyűlés hétfői rendkívüli ülésén – írja az MTI.

A Fővárosi Közgyűlés rendkívüli összehívását az indokolta, hogy a választási törvény értelmében a testületnek meg kell választani a Fővárosi Választási Bizottság tagjai és póttagjait.

A választási eljárásról szóló törvény szerint a területi választási bizottság három tagját és legalább két póttagot az önkormányzati választás kitűzése után, legkésőbb a szavazás napja előtti negyvenkettedik napon kell megválasztani. A rendelkezés szerint tehát a Fővárosi Közgyűlés legkésőbb augusztus 31-én 16 óráig választhatja meg a testület tagjait és póttagjait.

A testület emellett tárgyalhatja a 3-as metró felújításával kapcsolatos feladatokról szóló – Tarlós István főpolgármester és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett – előterjesztést.

A testület a javaslat elfogadásával deklarálhatja a beruházás „végrehajtásának prioritását”, valamint dönthetnek arról is, hogy a kormány határozatával összhangban felkérik a BKV Zrt.-t a 3-as metróvonal járműparkjának felújítására vonatkozó tender kiírására. Ebben az előterjesztés szerint a közlekedési cégnek folyamatosan együtt kell majd működnie a fővárosi önkormányzattal és a BKK Zrt.-vel.