Hiába vártuk iskolakezdésre az új margitszigeti futópályát

2014.09.01. 12:04

"A pálya iskolakezdésre készen lesz!" - ígérte a margitszigeti futókörről a főváros Városépítészeti Főosztálya május 7-én, amikor bemutatták a terveket. A felújítási, átalakítási munkák a tervek szerint júniusban kezdődtek volna. A Városépítészeti Főosztály akkor azt írta, hogy a közbeszerzés nyitva van, a határidő május 9-e, de „elképzelhető, hogy néhány nappal kitolódik".

margitsziget futokor atnezeti
Fotó: Budapest.hu

A futókörrel a nyáron végül nem történt semmi, a rekortán helyenként ugyanolyan szakadt vagy hepehupás, mint volt, nincs nyoma se kiszélesítésnek, se új felfestéseknek.

A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatóságától kapott tájékoztatás szerint az ügy a közbeszerzési eljáráson akadt el. A kivitelezésre kiírt, május 9-én még folyamatban lévő eljárást május 12-én eredménytelennek nyilvánították, mert nem érkezett érvényes pályázat.

margitsziget futkor terv metszet
Fotó: Budapest.hu

A Budapesti Sportszolgáltató Központ, amelynek az önkormányzat 350 millió forintott biztosított 2014-ben a futókör rekonstrukciójára, újabb pályázatot írt ki. Erre két ajánlat érkezett. A sajtóosztály szerint az egyik megfelelt az érvényességi kritériumoknak, ezért július 9-én nyertesnek is nyilvánították, de a vesztes másik pályázó jogorvoslati kérelemmel fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz.  

Most a Közbeszerzési Bizottság határozatát várják, a munkálatok azután kezdődhetnek, írták. Egyelőre tehát nem tudni, pontosan mikor.

margitsziget futkor terv terkep
Fotó: Budapest.hu

A Fővárosi Közgyűlés június 30-án még hozott egy, a margitszigeti futókat érintő döntést: harmincmillió forintos többletforrást biztosítottak a futókör rekonstrukciójára, hogy jusson pénz a futók által használt öltözők és vécék felújítására is. A fővárosi sajtóosztály szerint ezeknek a munkálatoknak az előkészületei jelenleg folyamatban vannak.