47 millióba kerül a Kozma utcai troliparádé

2014.09.12. 15:42

Társaságunknak 47 520 000 forint többletköltsége merült fel.

írta a BKK az Átlátszónak a Kozma utcai trolifordulóról, mely több mint egy éve borzolja az V. kerületi lakosok idegeit. A 70-es, 78-as trolik csak úgy tudnak megfordulni, ha arrébbteszik az áramszedőiket. (A probléma oka, hogy ki lettek tiltva a Kossuth térről, így egyelőre megoldatlan, hogy hol forduljanak meg, részletek cikkünkben.)

A BKK most azt írta, hogy a többletköltséget teljes mértékben nekik kell állniuk. Pontosan erre megy el a pénz: „Több mint egy éve ülnek a fehér Flair-székeken a BKK munkatársai és várják, hogy a troli balra forduljon a Kozma Ferenc utcán és megálljon, hogy ők leakaszthassák az áramszedőket és áttegyék az ellenkező irányba haladó áramszedőre. A troli visszatolat az Alkotmány utca felé (Tolató troli! – még a turisták is megállnak fotózni), majd visszakanyarodik a Kálmán Imre utcára. A megfordulás biztonsága érdekében így a Kozma Ferenc utca az Alkotmány utca felől zsákutca lett″ – írtuk korábban. A munkálatok 2013. június 23-a óta tartanak, a tér átépítésekor a felsővezetéket nem építették vissza.

Az Átlátszó közadatigénylésben kérte ki a munkavállalók, a kihelyezett konténer és vécé költségét. A BKK néhány hét adatgyűjtés után válaszolt: „Levelükből úgy tűnik, ők sem boldogok a kialakult helyzet miatt″ – írja az Átlátszó.