A szokott útvonalon szeretne autózni? :-)

2014.09.20. 09:28

Komoly forgalomkorlátozásokra kell számítani a budapesti főútvonalakon. A hét végén az Andrássy utat, a Lánchidat és annak környékét sem használhatják az autósok. Elkezdődött a mobilitási hét, autómentes hétvége van, a Városligetben rendezik a Nemzeti Vágtát, a Lánchíd és a Széchenyi tér környékén az Energia Futamot. Ma lesz a színházak éjszakája, de ezen a hétvégén tartják a kulturális örökség napjainak kétnapos rendezvénysorozatát is, írja az MTI.

  • Hétfő hajnali fél ötig le lesz zárva a Hősök tere, a Kós Károly sétány, az Andrássy út, a József Attila utca, a Széchenyi István tér és a Lánchíd.
  • Nem lehet közlekedni ma és vasárnap reggel 8 és este 8 óra között a Dózsa György úton sem, a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között.
  • A lezárás érinti a BKK több járatát is, a kisföldalatti szombaton 17 órától üzemzárásig csak a Mexikói út felé áll meg az Operánál.
  • A 105-ös buszok vasárnap egész nap a Podmaniczky utcán járnak. A Dózsa György úton közlekedő 20E a VII. és a VI. kerületbe, a 30-as, a 30A és a 230-as busz pedig a Városligetbe elterelve jár szombaton és vasárnap reggel 8 és este 8 között.
  • A 70-es trolit szintén elterelik, és a 75-ös troli is módosított útvonalon jár szombaton és vasárnap egész nap.
  • A 3-as metró vonalán a síncsere miatt ezen a hétvégén is pótlóbuszok járnak egy szakaszon, a Nagyvárad tér és a Deák Ferenc tér között.

Ha kíváncsi a részletekre, KATTINTSON IDE>>>

Egy kényelmes város a cél

Tarlós István főpolgármester egy kényelmes város kialakítását nevezte céljának az autómentes nap megnyitóján. Szerinte nem kell szégyenkezni az elmúlt négy évben elért eredmények miatt. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. nyereséges és nőtt a forgalma, javult a kéményseprők teljesítménye, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. átalakította a szelektív hulladékgyűjtést, a főváros pedig visszaszerezte egyik stratégiai cégét, a Fővárosi Vízműveket. (MTI)