Soha, de soha ne dőljön a BKV-busz ablakának

2014.09.23. 17:39

9-es busz, 9 óra 30, Margit híd, éles kanyar, külföldi fiú elveszti az egyensúlyát, és az ülő utasokon keresztül megtámaszkodik az ablakban, ami KIREPÜL KERETESTÜL. A srác épphogy nem zuhan ki a buszból... Nem állunk meg, nem tudjuk, mit vagy kit talált el az ablakpanel. Lobogó hajjal megyünk tovább a híd lábáig, ahol leszállítanak.

Az olvasói levél kedd reggel jelent meg a Mindeközbenben, a BKV-t is megkerestük az ügyben, akik válaszukban azt írták, hogy egy Ik435-ös típusú, 9-es buszon történt az eset.

„Ahhoz, hogy az ülőhely melletti ablak kiessen, nem csekély mértékű külső vagy belső erőbehatás szükséges, mint ahogy az a jelen esetben is történt″  – írták, kiemelve, hogy

 
A kocsi műszaki állapota megfelelő volt. 

Kapaszkodó vagy korlát azért nincs az érintett ablak mellett, mert ülőhely mellett van, ilyen ezen a típuson csak az állóhelyek melletti oldalablakoknál van. 

fotó
Fotó: Dóra / Index / Olvasói fotó

A BKV kiemelte: a garázsban a buszt azonnal átvizsgálták, de a karosszéria- és vázszerkezeten nem találtak olyan elváltozást, sérülést (repedést, törést), amely a reggeli esemény bekövetkezéséhez vezetett volna. Új ablakkeretet szereltek be, a busz már délután újra forgalomra kész volt.

A BKV arra kéri az utasokat, hogy ha nincs ülőhelyükl, a hasonló balesetek elkerülése érdekében

mindig kapaszkodjanak, hiszen bármikor előfordulhat, hogy a jármű, amellyel utaznak, hirtelen fékezésre vagy irányváltoztatásra kényszerül, vagy csak egyszerűen követi az út kanyarulatát.

Egy olvasónk annyival kommentálta a hírt, hogy

Új BKV szlogen: ne dőljön be mindennek!