Lánchíd utca: reggel kinyitották, délben bezárták

2014.10.01. 14:59 Módosítva: 2014.10.01. 15:03
Szerda délben lezárták a Lánchíd utcát, amit aznap reggel nyitottak meg. A Várkert Bazár előtti utca nagyjából öt órát volt nyitva.
FullSizeRender(1)
Fotó: Bakró-Nagy Ferenc

A Lánchíd utca a Várkert Bazár felújításának részeként újult meg. A kétszer átadott (de még mindig épülő) Várkert után kedden reggel akarták megnyitni a térkövezett, felújított utcát. Ugyanakkor az már a megnyitás előtti nap tudható volt, hogy a közlekedési felügyelet nem adott engedélyt, és a kivitelezőt a hatóság félrevezetésével vádolta meg, mert teljesíthetetlen időpontra ígérte az utca átadását. Szerintük látható volt, hogy nem készülnek el időre a munkálatokkal.

Mindez azután derült ki, hogy a fővárosi kormányhivatal közlekedési felügyelete helyszíni szemlét tartott kedden. Meghívást kapott a kivitelező és több hatóság is, de a bejárást sem tudták megtartani, mert a kivitelező nem zárta le a műszaki átadás-átvételi jegyzőkönyvet.

A felügyelőség ezután kijelentette, hogy nem adnak engedélyt a forgalomba helyezésre, viszont a kivitelező közölte, az utcát holnap át akarják adni.  Ez tehát meg is történt, ám hiába indult meg a forgalom, délben biztonsági őrök jelentek meg a területen, feltartóztatva a forgalmat.

A területre most csak buszok és taxik hajthatnak be. Munkatársunknak a helyszínen azt mondták, előfordulhat, hogy az utcát végleg lezárják a személygépkocsi-forgalom elől.
Csak a bringaútra hajtva férnek el a buszok a Várkertnél