Megvan, kit szemelt ki utódjának Tarlós?

2014.10.09. 08:06

Információink szerint Tarlós István győzelme esetén azt szeretné, hogy Kocsis Máté legyen a Fővárosi Közgyűlés új Fidesz-frakciójának vezetője. A ciklus letelte után, 2019-ben azt is elképzelhetőnek tartja, hogy Kocsis legyen az utódja a főpolgármesteri székben (persze ehhez még Kocsisnak is el kell nyernie újra a polgármesteri posztot a Józsefvárosban.) 

D SOS20121005012
Fotó: Soós Lajos / MTI

Tarlós korábban Kocsisról már pozitívan nyilatkozott, és a fideszes kerületi polgármesterek közül vele nem volt még soha afférja.

„Én látok a kerületi polgármesterek körében egy olyan fiatalembert, akit perspektivikusan (...) nagyon alkalmasnak tartok erre a pozícióra” – mondta Tarlós István lapunknak adott interjújában arra a kérdésre, hogy hol van a korábban beharangozott fiatal utódja. A kiszemelt polgármesterről azonban csak annyit árult el, hogy fiatal és pesti.

De nem mondom a nevét, mert nem akarom, hogy azok a barátok nekiessenek, akik rosszabbak tudnak lenni bármilyen ellenfélnél.

– tette hozzá.

Lapunknak azonban több fideszes forrás is megerősítette, hogy Kocsis Mátéra gondolt. Mikor újra feltettük neki a kérdést, nem cáfolta ezt, csak ennyit mondott:

Egy váratlan pillanatban majd elmondom.

Kerestük Kocsis Mátét is, mit szól a hírhez, de csak a munkatársát sikerült elérni, aki visszahívást ígért.