Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Tarlós: Jövőre megkezdjük a 3-as metró felújítását

2014.11.19. 09:13 Módosítva: 2014-11-19 09:13:48

Jövő év elején elkezdődhet a 3-as metró szerelvényeinek a felújítása - ezt Tarlós István főpolgármester mondta a köztévében. Szerinte a kormány 60 milliárd forintban vállalt kezessége elég a felújításhoz. 

Beszélt az Országgyűlés által elfogadott, a főpolgármesteri vétójogra vonatkozó szabályozásról is. Azt mondta, hogy akinek felelőssége van (magára gondolt), annak valami módon ezt a felelősséget el kell tudnia vállalni. Mert az, hogy létezik felelősség, de a felelősséggel járó mozgástér az egyáltalán nincs meg, az nem korrekt, nem életszerű és nem is méltányos - érvelt. 

Azt is mondta Tarlós, hogy a kerületi polgármesterek és a főpolgármester között olyan munkakapcsolat, mint jelenleg van, az elmúlt 24 év alatt még nem volt. Éppen ezért szerinte a kritikusoknak fogalmuk sincs, hogy mire akarja és hogyan fogja használni a vétójogot. "Nincsen itt semmiféle diktatúra előkészületben, egyébként az országban sem" - mondta. Arról is beszélt, hogy Budapesten egy "rendszerelvű működést" akarnak.

 A főpolgármester a közrádióban is beszélt. Ott elmondta: elhárult az akadály a 3-as metró szerelvényeinek felújítása elől és a BKV kérdése is egyre inkább rendeződni látszik. "Azzal nyugtathatom meg Budapest népét, hogy a BKV egyáltalán nem áll összeomlás előtt" - közölte.