Nem fogja kitalálni, honnan szerzett Tarlós támogatást Vitézy menesztéséhez!

2014.11.24. 15:50

A Budapesti Közlekedési Központ feldarabolásáról és Vitézy Dávid menesztéséről döntő fővárosi közgyűlés közeledtével egyre többen veszik védelmükbe az elmúlt négy év budapesti közlekedési fejlesztéseit. Manapság nem túl gyakori jelenség, hogy civil szerveződés alakul egy fideszes családból való fideszes káder mellett, de most tényleg ez történik.

Tarlós István azonban eltökéltnek tűnik a „túlterjeszkedett” BKK feldarabolását, valamint „a szokatlan engedékenységgel elkövetett személyi hibák” kijavítását illetően. Törekvéséhez most a civil felhördüléseket követően gyanús gyorsasággal felzárkózott a BKV két szakszervezete, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége is. A két szakszervezeti szövetség közös közleményben állt ki a tervezet mellett, mondván:

az új városüzemeltetési modellről, ezen belül a Megrendelő feladatainak és hatásköreinek átszervezéséről szóló Közgyűlési előterjesztést szakmailag helyes-, és indokolt irányvonalnak tartja.

A szakszervezetek azonban csak óriási általánosságokban írnak arról, hogy a tervezett változtatások miért lesznek jók:

a fővárosi közösségi közlekedés szervezését egyszerűsítené, gyorsítaná a döntési mechanizmust, egyértelművé tenné a felelősségi szinteket és átláthatóbbá, költséghatékonyabbá tenné a működést. Az új modellben a BKV-nak végre egyenlő félként nyílna lehetősége a versenytársaival szemben folytatott valódi versenyre és megmérettetésre.