Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Mi lesz a Bubi bringákkal, ha leesik a hó?

DMOHA20140607004
2014.12.03. 11:08

Ezt kérdeztük meg a Budapest Közlekedési Központtól. A válasz röviden az, hogy a Bubi télen sem zár be, a zöld biciklikkel egész évben lehet tekerni. „A zöld bicikliket úgy tervezték, hogy a megszokottnál jóval nagyobb teher- és strapabírásúak legyenek, ezért kifejezetten alkalmasak a téli kerékpározásra is. A kihasználtságot folyamatosan figyelve, a bringák egy részét télen bevonhatjuk az utcáról” – közölte a BKK.

Bár még nem esett a fővárosban hó, a Bubi már téli üzemben működik november 1-jétől március 1-jéig. „A téli üzem alatt a BKK kérheti a csökkentett mennyiségű kerékpárral történő üzemeltetést úgy, hogy meghatározza, pontosan hány darab kerékpár legyen a rendszerben. A BKK – az eddigi üzemeltetési tapasztalatok és a Bubi ügyfelek tényleges használati igényének felmérése nyomán – az 1100 darab Bubi kerékpár minimum 40 százalékát elérhetővé teszi a téli üzem ideje alatt is" – mondták. Az üzemeltetők nem számítanak korrózióra sem, a gumik cseréje pedig teljesen független a téli üzemtől. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?