Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Keddig lehet jelentkezni a hármas metró felújítására

2014.12.19. 06:48

Május végére lehet meg az M3-as metrókocsik felújításához szükséges pénz, a kivitelezővel pedig várhatóan 2015 első félévében köthet szerződést a BKV, írja az MTI a Napi Gazdaságra hivatkozva. „A főváros szándékai szerint jövő május végéig zárulhat le az az eljárás, amelynek keretében előteremtenék a metrókocsik felújításához szükséges forrásokat” – tájékoztatta a lapot az önkormányzat, közölve azt is: a hitelfelvétel előkészítése megkezdődött, a beszerzés részletein dolgoznak.

A kormány augusztusban döntött arról, hogy támogatja a felújítást, a finanszírozáshoz fővárosi hitel felvételét is engedélyezte, november közepén pedig arról, hogy legfeljebb 60 milliárd forint értékben garanciát vállal a hitelhez.

A finanszírozási pályázatot a főváros bonyolítja, a kivitelezőit a BKV. A közlekedési társaság november 22-én jelentette meg az unió pályázati lapjában az M3 metróvonal járműparkjának korszerűsítésére vonatkozó közbeszerzési eljárását. A pályázóknak 2014. december 23-ig kell benyújtaniuk jelentkezésüket. A BKV arról tájékoztatta a Napi Gazdaságot, hogy az eljárásban – a jelentkezők számától és a műszaki megoldás egyeztetésének időigényétől függően – 2015 első felében várható szerződéskötés.

A nyertesnek a teljesítésre legfeljebb 39 hónap áll rendelkezésre, de a tárgyalások során a BKV mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt lejjebb szorítsák.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!